Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Sınavları

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Sınavları ( Alıştırmalar )

YDS HAZIRLIK EĞİTİMİ

1 – Yds Hazırlık Özel Ders ( Birebir  Yds Hazırlık Özel Ders )
2 – 
Yds Hazırlık Özel Ders ( 4 Kişilik Gruplarla Yds Hazırlık Özel Ders )
1 ) With his engine ablaze, Bush flew several miles from the island, ……….. he and one other crew member on the TBM Avenger bailed out of the aircraft;the other man’s parachute did not open.

A) whereby
B) whether
C) where
D) which
E) that

2 ) …………….. Ford’s accession to the presidency, Bush was under serious consideration for being nominated as Vice President.

A) Although
B) Just as
C) After
D) As long as
E) As far as

3 ) Her mother died …………. her brother and sisters were still young, which placed her in an early position of responsibility over her siblings.

A) as
B) so
C) since
D) as well
E) while

4 ) She was perceived by her family ………….. liberal in outlook, straightforward, practical and bright.

A) like
B) so 
C) such  a
D) as well
E) as

5 ) ………….. Prince Louis was serving with theMediterranean fleet, she spent some winters in Malta.

A) Even though
B) As though
C) After
D) When
E) By the time

6 ) In 1906, she flew in a Zeppelin airship, and even more daringly later flew in a biplane ……………… it was “not made to carry passengers, and we perched securely attached on a little stool holding on to the flyer’s back.

A) when
B) as well as
C) ın spite of
D) because of
E) even though

7 ) ……………. a Democratic administration took power in 1977, Bush became chairman on the Executive Committee of the First International Bank in Houston.

A) Even if
B) Unless
C) After
D) Since
E) Because

8 ) She distrusted the First Lord of the Admiralty, Winston Churchill, …………… she thought him unreliable—he had once borrowed a book and failed to return it.

A) while
B) so
C) therefore
D) because
E) yet

9 ) During World War I, he continued to visit Britain, …………. veiled accusations in the British House of Commons that he was a German agent.

A) despite
B) because of
C) in order to this
D) so long as
E) regardless of

10 )  …………. being reinforced, Papoulas resumed his offensive on March 23, however his army, numbering 100,000 men,were again defeated at the
Second Battle of İnönü on March 28–30.

A) Even though
B) So long as
C) After
D) In order that
E) So

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) C
2) C
3) E
4) E
5) D
6) E
7) C
8) D
9) A
10) C

 

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar ( Alıştırmalar)

YDS HAZIRLIK EĞİTİMİ

1 – Yds Hazırlık Özel Ders ( Birebir  Yds Hazırlık Özel Ders )
2 – 
Yds Hazırlık Özel Ders ( 4 Kişilik Gruplarla Yds Hazırlık Özel Ders )

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar1 ) ……………… black pepper and Sichuan pepper cause similar burning sensations, they are caused by different substances—piperine and hydroxy-alpha sanshool, respectively.

A) As soon as
B) Once
C) As long as
D) Although
E) Since

2 ) ………….. World War II, fruit preserve recipes did not include pectin, and many artisan jams today are made without pectin.

A) Because
B) Before
C) Although
D) Just as
E) Since

3 ) ……………. confit, the past participle of the French verb confire, “to preserve”, is most often applied to preservation of meats,it is also used for fruits or vegetables seasoned and cooked with honey or sugar till jam-like.

A) What
B) When
C) Whether
D) In case
E) While

4 ) …………… this shorter cooking period, not as much pectin will be released from the fruit, and as such, conserves will sometimes be slightly softer set than some jams.

A) In spite of
B) Because of
C) In case of
D) Instead of
E) In accordance with

5 ) …………. of version 6.9 Google Maps offers offline access to downloaded maps of certain countries, a feature only offered in Labs of previous versions.

A) Even though
B) As though
C) Even if
D) As
E) Unless

6 ) For example, some people consider mushrooms to be vegetables…………….. they are not biologically plants,while others consider them a separate food category.

A) whether
B)  even though
C) even if
D) unless
E) once

7 ) ……….. three unsuccessful assaults, the stronghold fell, but not before Alexander had received a serious shoulder wound.

A) As if
B) After
C) Just as
D) As long as
E) In case

8 ) Calendars are also used to help people manage their personal schedules, time and activities, particularly…………….. individuals have numerous work, school, and family commitments.

A) since
B) as
C) so
D) when
E) because

9 ) The major cult centre of Ra was Heliopolis ……….. he was identified with the local sun-god Atum.

A) where
B) by which
C) whether
D) as well
E) how

10 ) In addition, ………. Egyptian is also recorded over a full two millennia, the Archaic and Late stages being separated by the amount of time that separates Old Latin from modern Italian, it must be assumed that significant phonetic changes would have occurred over that time.

A) although
B) by the time
C) even if
D) once
E) because

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) D
2) B
3) E
4) B
5) D
6) B
7) B
8) D
9) A
10) E

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar

Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar

Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar ( Alıştırmalar)

YDS DERSİ PROGRAMI

1 – Yds Hazırlık Özel Ders ( Birebir  Yds Hazırlık Özel Ders )
2 – Yds Hazırlık Özel Ders ( 4 Kişilik Gruplarla Yds Hazırlık Özel Ders )

1 ) ……….. decimating the ROK II Corps at the Battle of Onjong, the first confrontation between Chinese and U.S. military occurred on 1 November 1950.

A) Although
B) Since
C) After
D) Yet
E) So long as

2 ) In more traditional terminology, it is aninflected language, ………….. the typologists are apt to say “inflecting”.

A) because
B) Since
C) although
D) When
E) whether

3 ) Cardus spent the Second World War years in Australia, …………. he wrote for The Sydney Morning Herald and gave regular radio talks.

A) that
B) by which
C) which
D) when
E) where

4 ) Cardus’s work was publicly recognised by his appointment as a Companion of the Order of the British Empire and the award of a knighthood, ………… the music and cricket worlds acknowledged him with numerous honours.

A) so
B) because of
C) owing to
D) as
E) while

5 ) …………. the late 20th century the administration of the United Kingdom has moved towards devolved governance in Scotland, Wales and Northern Ireland.

A) Even if
B) As far as
C) Since
D) Just as
E) Whereas

6 ) ………….. Catherine is credited with the introduction of tea drinking to Britain, Samuel Pepys makes reference to drinking tea for the first time in his diary entry for 25 September 1660.

A) Before
B) By the time
C) Whatever
D) Because
E) Although

7 ) As his music progressed and popularity grew, his singing  also became very important. Armstrong was not the first to record scat singing, ……….. he was masterful at it and helped popularize it.

A)  but
B) so
C) behalf of
D) as
E) since

8 ) They also achieved success with the Icewind Dale andBaldur’s Gate series of role-playing video games, ………… they only published the Baldur’s Gate series. In 1999.

A) that
B) so
C) why
D) though
E) what

9 ) …………… devolution, in which other countries of the United Kingdom—Scotland, Wales and Northern Ireland—each have their own devolved parliament or assemblies for local issues, there has been debate about how to counterbalance this in England.

A) Although
B) As if
C) In case
D) When
E) Since

10 ) She was a member of the House of Braganza, the most senior noble house in Portugal which became Portugal’s royal house …………. Catherine’s father John II, Duke of Braganza was acclaimed King John IV of Portugal.

A) even though
B)  after
C) as if
D) in case
E) because

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) C
2) C
3) E
4) E
5) C
6) E
7) A
8) D
9) E
10) B

Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar

Yds Özel , Yds Grammer

Yds Özel , Yds Grammer Testi

YDS SINAV ÇALIŞMASI

 

1 –  Yds Özel Ders ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

 1 ) ………… the formation of the People’s Republic of China in 1949, the Chinese government named the Western nations, led by the United States, as the biggest threat to its national security.

A) Because
B) After
C) In case
D) Just as
E) Even though

2 ) As nationalists, both Syngman Rhee and Kim Il-Sung were intent …………….. reunifying Korea ……….. their own political system.

A) upon / under
B) from / for
C) under / in
D) on / at
E) at / through

3 ) ………… the war broke out, the Chinese were in the process of demobilizing half of the PLA’s 5.6 million soldiers.

A) Although
B) Whereas
C) Even if
D) As though
E) When

4 ) ………… these sediments were light, they crumpled into mountain ranges rather than sinking to the floor.

A) Even if
B) So long as
C) Even though
D) Since
E) As well as

5 ) The higher regions of the Himalayas are snowbound throughout the year, …………..their proximity to the tropics.

A) as a result of
B) in case of
C) in spite of
D) instead of
E) because of

6 ) The mountain lakes are known to geographers as tarns ……….. they are caused by glacial activity.

A) unless
B) as
C) so
D) until
E) if

7 ) …………. the Roman conquest, Latin spread to many Mediterranean regions, and the dialects spoken in these areas, mixed to various degrees with the autochthonous languages, developed into the modern Romance tongues.

A) As a resut of
B) Behalf of
C) In case of
D) Because of
E) In spite of

8 ) ………….. Classical Latin has demonstrative pronouns indicating different degrees of proximity, it does not have articles.

A) Since
B) As
C) As long as
D) Although
E) Until

9 )………… dialect variation the languages of Spain, France, Portugal and Italy retained a remarkable unity in phonological forms and developments, bolstered by the stabilizing influence of their common Christian culture.

A)  Despite
B) As much
C) As well
D) So well
E) Owing to

10 ) This language was more in line with the everyday speech not only ……………. a decline in education, but also because of a desire to spread the word to the masses.

A) in case of
B) because of
C) instead of
D) as a result of
E) in spite of

 

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) B

2) A
3)  E

4) D
5) C
6) E
7) D
8) D
9) A
10)B

  Yds Grammer