YDS Dersi, Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman)

YDS DERSİ, SIMPLE PAST TENSE  (Di’li Geçmiş Zaman)

YDS dersi, Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman) Hakkında Bilgi

1 –  Yds Özel Ders Merkezi ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders Merkezi ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman)

A –  Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman) Olumlu Cümleler

1 –  They recieved the letters from their countries : Onlar ülkelerinden mektup aldılar.
2 –   Aydın got up early yesterday morning to go to the university : Aydın dün sabah üniversiteye gitmek için erken kalktı.
3 –  She found a referance book last week  to prepare her project : O geçen hafta projesini hazırlamak için bir başvuru kitabı satın aldı.
4 –  Kaan drove to Ankara yesterday to visit his friends there : Kaan dün oradaki arkadaşlarını ziyaret etmek için araba ile Ankaraya gitti.
5 –  Mr. Black had dinner with his friends in a restaurant last night : Bay Black arakadaşları ile dün gece bir restaurantta akşam yemeği yedi.
6 –  They had a good time in Bodrum last summer : Onlar geçen yaz Bodrumda iyi vakit geçirdiler.
7 –  Mr. Bell drank a cup of tea after dinner : Bay Bell akşam yemeğinden sonra bir fincan çay içti.
8 –  Those who live upstairs made a lot of noise last night : Yukarı katta oturanlar dün gece çok gürültü yaptı.
9 –  He finished the book he bought last week reading until morning : Geçen hafta satın aldığı kitabı sabaha kadar okuyarak bitirdi.
10 –  He denied what he said : Söylediği şeyi inkar etti.

B –  Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman) Olumsuz Cümleler

1 –  They didn’t recieve the letters from their countries : Onlar ülkelerinden mektup aldılar.
2 –   Aydın didn’t get up early yesterday morning to go to the university : Aydın dün sabah üniversiteye gitmek için erken kalkmadı.
3 –  She didn’t find a referance book last week  to prepare her project : O geçen hafta projesini hazırlamak için bir başvuru kitabı satın almadı.
4 –  Kaan didn’t drive to Ankara yesterday to visit his friends there : Kaan dün oradaki arkadaşlarını ziyaret etmek için araba ile Ankaraya gitmedi.
5 –  Mr. Black didn’t have dinner with his friends in a restaurant last night : Bay Black arkadaşları ile dün gece bir restaurantta akşam yemeği yemedi
6 –  They didn’t have a good time in Bodrum last summer : Onlar geçen yaz Bodrumda iyi vakit geçirmediler.
7 –  Mr. Bell didn’t drink a cup of tea after dinner : Bay Bell akşam yemeğinden sonra bir fincan çay içmedi.
8 –  Those who live upstairs didn’t make a lot of noise last night : Yukarı katta oturanlar dün gece çok gürültü yapmadı.
9 –  He didn’t finish  the book he bought last week reading until morning : Geçen hafta satın aldığı kitabı sabaha kadar okuyarak bitirmedi.
10 –  He didn’t deny what he said : Söylediği şeyi inkar etmedi.

C –  Simple Past Tense (Di’li Geçmiş Zaman) Soru Cümleleri

1 –  Did they recieve  the letters from their countries : Onlar ülkelerinden mektup aldılar mı ?.
2 –   Did Aydın get up early yesterday morning to go to the university : Aydın dün sabah üniversiteye gitmek için erken kalktı mı ?
3 –  Did she find a referance book last week  to prepare her project : O geçen hafta projesini hazırlamak için bir başvuru kitabı satın aldı mı ?
4 – Did Kaan drive to Ankara yesterday to visit his friends there : Kaan dün oradaki arkadaşlarını ziyaret etmek için araba ile Ankaraya gitti mi ?
5 –  Did Mr. Black have  dinner with his friends in a restaurant last night : Bay Black arakadaşları ile dün gece bir restaurantta akşam yemeği yedi mi ?
6 –  Did they have a good time in Bodrum last summer : Onlar geçen yaz Bodrumda iyi vakit geçirdiler mi ?
7 –  Did Mr. Bell drink a cup of tea after dinner : Bay Bell akşam yemeğinden sonra bir fincan çay içti mi ?
8 –  Did those who live upstairs make a lot of noise last night : Yukarı katta oturanlar dün gece çok gürültü yaptı mı ?
9 –  Did he finish  the book he bought last week reading until morning : Geçen hafta satın aldığı kitabı sabaha kadar okuyarak bitirdi mi ?
10 –  Did he deny  what he said : Söylediği şeyi inkar etti mi ?

 

Simple Present Tense ( Geniş zaman )


SIMPLE  PRESENT TENSE ( GENİŞ ZAMAN  ) ÖRNEKLERİ

Simple Present Tense ( Geniş zaman ) Hakkında Açıklama

1 –  Yds Özel Ders Merkezi ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders Merkezi ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )


Simple Present Tense ( Geniş Zaman )

 A –  Simple Present Tense ( Geniş Zaman ) Olumlu cümleler

1 –  People usually get up late at weekends : İnsanlar genellikle hafta sonları geç kalkar.
2 –  Children often play football in the afternoon : Çocuklar sık sık öğleden sonra futbol oynar.
3 –  Mr. White always reads a book before going to bed : Bay White daima yatmadan önce kitap okur.
4 –  Jill works very hard to earn more money : Jill daha çok para kazanmak için çok sıkı çalışır.
5 –  Sally studies regularly every day to pass her exam : Sally sınavını geçmek için her gün düzenli bir şekilde çalışır.
6 –  The train to Ankara leaves at 6.30 every evening : Ankara treni har akşam saat altı buçukta hareket eder.
7 –  Mrs.Toprak leaves work early to look after her children : Bayan Toprak çocukları ile ilgilenmek için işten erken çıkar.
8 –  He sometimes has breakfast in the morning : O bazen sabahleyin kahvaltı eder.
9 – Uğur goes to the gym in his free time : Uğur boş zamanında jimnastik salonuna gider.
10 –  Ayşe cooks a meal every night for her husband : Ayşe kocası için her gece yemek yapar.

B –  Simple Present Tense ( Geniş Zaman ) Olumsuz Cümleler

1 –  People don’t usually get up late at weekends : İnsanlar genellikle hafta sonları geç kalkmaz.
2 –  Children don’t often play football in the afternoon : Çocuklar sık sık öğleden sonra futbol oynamaz.
3 –  Mr. White doesn’t always read a book before going to bed : Bay White daima yatmadan önce kitap okumaz.
4 –  Jill doesn’t work very hard to earn more money : Jill daha çok para kazanmak için çok sıkı çalışmaz.
5 –  Sally doesn’t study regularly every day to pass her exam : Sally sınavını geçmek için her gün düzenli bir şekilde çalışmaz.
6 –  The train to Ankara doesn’t leave at 6.30 every evening : Ankara treni har akşam saat altı buçukta hareket etmez..
7 –  Mrs.Toprak doesn’t leave work early to look after her children : Bayan Toprak çocukları ile ilgilenmek için işten erken çıkmaz.
8 –  He doesn’t sometimes have breakfast in the morning : O bazen sabahleyin kahvaltı etmez.
9 – Uğur doesn’t go to the gym in his free time : Uğur boş zamanında jimnastik salonuna gitmez.
10 –  Ayşe doesn’t cook a meal every night for her husband : Ayşe kocası için her gece yemek yapmaz.

C –  Simple Present Tense ( Geniş Zaman ) Soru Cümleleri

e-yds-2/e-yds/1 –  Do people usually get up late at weekends : İnsanlar genellikle hafta sonları geç kalkar mı ?
2 –  Do children often play football in the afternoon : Çocuklar sık sık öğleden sonra futbol oynar mı ?
3 –  Does Mr. White always read  a book before going to bed : Bay White daima yatmadan önce kitap okur mu ?
4 –  Does Jill work very hard to earn more money : Jill daha çok para kazanmak için çok sıkı çalışır mı ?
5 –  Does Sally study  regularly every day to pass her exam : Sally sınavını geçmek için her gün düzenli bir şekilde çalışır mı ?
6 –  Does the train to Ankara leave at 6.30 every evening : Ankara treni har akşam saat altı buçukta hareket eder mi ?
7 –  Does Mrs.Toprak leave  work early to look after her children : Bayan Toprak çocukları ile ilgilenmek için işten erken çıkar mı ?
8 –  Does He sometimes have breakfast in the morning : O bazen sabahleyin kahvaltı eder mi ?
9 – Does Uğur go to the gym in his free time : Uğur boş zamanında jimnastik salonuna gider mi ?
10 –  Does Ayşe cook a meal every night for her husband : Ayşe kocası için her gece yemek yapar mı ?

 

Simple Present Tense ( Geniş Zaman )

YDS BAKIRKÖY

YDS BAKIRKÖYBAKIRKÖY YDS PROGRAMLARI 

 Yds Bakırköy, Bakırköy Yds Programları İçeriği

 

1 –  Yds Bakırköy ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Bakırköy ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

1 –  Yds Bakırköy ( Bireysel – Yds Özel Ders )

 YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen ve genellikle tıklandığında çıkan YDS sınavı konusunda birçok yazılan YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS makalelerinde veya tanıtım yazılarında bir  sorunun nasıl çözüleceği konusunda bilgiler verilir ve bu bilgilerle YDS derslerini veren hocaların bu işte ne kadar uzman olduğu kanıtlanmaya çalışılır.Ben şahsen  YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen  burada böyle bir gösteri yapma düşüncesinde değilim. Kanımca YDS sınavına hazırlık konusunda bir YDS hocasının performansını en iyi ölçen onun  YDS konusundaki başarılarıdır. Bu nedenle tavsiyem YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen ve genellikle tıklandığında çıkan YDS sınavı konusunda birçok yazılan YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS makalelerindeki referanslar “sayfasına girmek ve bu konuda size en iyi bilgi ve tavsiyeyi verecek olan daha önce BAKIRKÖY  YDS programlarında yer alarak YDS dersi almış öğrencilerdir.

2 –  Yds Bakırköy ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

 YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen ve genellikle tıklandığında çıkan YDS sınavı konusunda birçok yazılan YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS makalelerinde benim YDS BAKIRKÖY yada BAKIRKÖY YDS referansları  sayfasına girildiğinde daha önce bu konuda YDS BAKIRKÖY programına katılarak  YDS dersi almış olan tüm öğrencilerin adları ve soyadları ile birlikte  YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen ve genellikle tıklandığında çıkan YDS sınavı konusunda birçok yazılan YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS makalelerinde yanlarında bulunan telefon numaralarından kendilerine telefon ederek  YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS  denilen ve genellikle tıklandığında çıkan YDS sınavı konusunda birçok yazılan YDS BAKIRKÖY  yada BAKIRKÖY YDS makalelerinde veya tanıtım yazılarında hakkımda bilgi almanız mümkün.

Lütfen önce bilgi alın ve sonra bizi arayın

YDS Özel , YDS Grammer

YDS ÖZEL , YDS GRAMMER TESTİ 

YDS SINAV ÇALIŞMASI

YDS özel ders merkezimizdeki YDS özel ders birimlerimizde düzenlenen YDS Grammer  programları ile  YDS Grammer   için öğrenci hazırlanır.

1 –  Yds Özel Ders ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

Yds Grammer Testi

 1 ) ………… the formation of the People’s Republic of China in 1949, the Chinese government named the Western nations, led by the United States, as the biggest threat to its national security.

A) Because
B) After
C) In case
D)  as
E) Even though

2 ) As nationalists, both Syngman Rhee and Kim Il-Sung were intent …………….. reunifying Korea ……….. their own political system.

A) upon / under
B) from / for
C) under / in
D) on / at
E) at / through

3 ) ………… the war broke out, the Chinese were in the process of demobilizing half of the PLA’s 5.6 million soldiers.

A) Eventhough
B) Whereas
C) Even if
D) As though
E) When

4 ) ………… these sediments were light, they crumpled into mountain ranges rather than sinking to the floor.

A) Even if
B) So long as
C) Even though
D) Since
E) As well as

5 ) The higher regions of the Himalayas are snowbound throughout the year, …………..their proximity to the tropics.

A) as a result of
B) in case of
C) in spite of
D) instead of
E) because of

Yds Grammer Testi

 

6 ) The mountain lakes are known to geographers as tarns ……….. they are caused by glacial activity.

A) unless
B) as
C) so
D) until
E) if

7 ) …………. the Roman conquest, Latin spread to many Mediterranean regions, and the dialects spoken in these areas, mixed to various degrees with the autochthonous languages, developed into the modern Romance tongues.

A) As a resut of
B) Behalf of
C) In case of
D) Because of
E) In spite of

8 ) ………….. Classical Latin has demonstrative pronouns indicating different degrees of proximity, it does not have articles.

A) Since
B) As
C) As long as
D) Although
E) Until

9 )………… dialect variation the languages of Spain, France, Portugal and Italy retained a remarkable unity in phonological forms and developments, bolstered by the stabilizing influence of their common Christian culture.

A)  Despite
B) As much
C) As well
D) So well
E) Owing to

10 ) This language was more in line with the everyday speech not only ……………. a decline in education, but also because of a desire to spread the word to the masses.

A) in case of
B) because of
C) instead of
D) as a result of
E) in spite of

Yds Grammer Testi

 

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) B

2) A
3)  E

4) D
5) C
6) E
7) D
8) D
9) A
10)B

  Yds Grammer

Yds İçin Gramer testi

YDS İÇİN GRAMER TESTİ ( Alıştırma)

YDS İÇİN GRAMER TEST SORULARI

1 –  Yds Özel Ders ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )


1 -………………..you’re your parents’ one shot at a genetic legacy, you may get to attend all the best schools, wear all the best clothes and eat all the best foods — at least relative to children in multiple-sibling households.

A) Although
B) Despite
C) When
D) While
E) As

2 – Finally, the competition game requires subjects to perform a mathematical exercise — adding up randomly generated numbers …………..being graded for speed and accuracy.

A) because
B) while
C) nowthat
D) even though
E) even if

3 – They have the choice of either being paid a small amount for every correct answer or 10 times that amount ……………..they compete with another player in the room and win.

A) if
B) before
C) whereas
D) once
E) as well

4 – They were less generous in the dictator game, passing on 40.1% of the money, compared with the 43.4% those born……… the one-child policy gave away.

A) by the time
B) by the way
C) because
D) although
E) before

5 – In personality tests administered after the games, one-child subjects scored much lower when asked to rate, on a scale of 0 to 100, ………………..they believed the sun would be shining the next day.

A) but
B) for
C) so
D) whether
E) nonetheless

YDS İÇİN GRAMER TESTİ

6 -………………… the fashion show had been surprisingly interesting, it seemed like quite a lot of anticipation for a 15-minute event.

A) When
B) If
C) As
D) While
E) Once

7 – The one-child policy, which the researchers call “one of the most radical approaches to limiting population growth,” has in all respects, except the mere birthrate numbers, been a hash of unintended consequences.

A) of which
B) that
C) which
D) whose
E) where

8 – For now, the one-child policy is still in place, ……….like any such ill-considered experiment in social engineering, it is being increasingly flouted, especially outside major cities like Beijing and Shanghai.

A) so
B) for
C) but
D) as well
E) neither

9 – That would be a welcome — and long overdue — change, …….. one more regime learns one more time that there are some places policymakers simply shouldn’t tread.

A) once
B) as
C) for
D) so
E) that

10 -…………….the old “Made in America” often represented an inferior product, today, U.S. manufacturing not only represents superior craftsmanship, but also environmental benefits, a smaller carbon footprint, and an investment in American jobs.

A) As if
B) In case
C) Once
D) When
E) While

YDS İÇİN GRAMER TESTİ

DOĞRU YANITLAR

1) C
2) B
3) A
4) E
5) D
6) D
7) C
8) C
9) B
10) E

 

Yds ile ilgili Gramer Testi

YDS İLE İLGİLİ GRAMER TESTİ (Alıştırma)

YDS GRAMER TESTİ

1 –  Yds Özel Ders ( Bireysel – Yds Özel Ders )
2 –  Yds Özel Ders ( 4 kişi Grup – Yds Özel Ders )

 

1  – ……………….I asked Bezos about his wife’s decision to publish elsewhere, he laughed. “We are calling her the fish that got away,” he said.

A) Once
B) Because
C) As well as
D) When
E) So long as

2 – In 1997 he …………..out as a salesman in Giorgio Armani’s New York City showroom, and then went on to work in creative development for Club Monaco for several years before……………… his eponymous label in 2003.

A) had started / having  starting
B) started / to start
C) started / starting
D) was started / to start
E) started / to be started

4 -……………….his precise design ethos, Browne often embraces the drama of fashion.

A) Despite
B) Although
C) behalf of
D) Because of
E) as well

5 – ………….. current brain imaging techniques and cell-based studies offer some insight into how the brain works, they don’t provide a deep enough look at the brain’s inner workings.

A) In spite of
B) Since
C) When
D) Owing to
E) Although

Yds ile ilgili Gramer Testi

6 – Researchers …………… an enormous amount about how we think, what drives our behaviors, and why we feel the way we do since President George H.W. Bush ……………….the 1990s the “decade of the brain,” but many fundamental questions about the three-pound universe remain unanswered.

A) have been learned / proclaimed
B) had learned / proclaimed
C) learned / proclaimed
D) have learned / proclaimed
E) is learning / has proclaimed

7 – ……………..medical care has not advanced as much as initially expected because — surprise — the science of genetics is more complex than scientists had anticipated, the data is continuing to yield fruit and promises to provide more value in years to come.

A) If only
B) Although
C) Once
D) As long as
E) Nowthat

8 – The BAM project hopes to offer returns of equal or greater value, ………….. the amount of funding has not yet been determined.

A) I wish
B) when
C) although
D) In case
E) if

9 -…………..work is already underway to understand the wiring diagram of the whole brain— known as the connectome— this project would go beyond that to try to understand what this circuitry actually does.

A) While
B) Because
C) Since
D) Provided
E) So long as

10 – …………….Bloomberg reported, Maria Carillo, vice president for medical and scientific relations at the Alzheimer’s Association said that the project should be conducted in concert with approaches like the National Alzheimer’s Plan, instead of separate from them.

A) Even though
B) Once
C) If
D) In case
E) As

 

Yds ile ilgili Gramer Testi

DOĞRU YANITLAR

1) D
2) C
4) A
5) E
6) D
7) B
8) C
9) A
10)E

 Yds ile ilgili Gramer Testi