Yds Reading ( Okuma ) Alıştırması

Yds Reading ( Okuma ) Çalışması

1 –  Özel Yds Dersi ( Birebir Özel Yds Dersi)
2 –  Özel Yds Dersi ( 4 Kişilik Gruplarla Yds dersi )

 

 

YDS DERSİ DENEME İÇİN HAZIRLANMIŞTIR

Yds Reading ( Okuma )1 – ……..plasma cortisol levels were in thenormal range, responses to cosyntropin and to ovine corticotropin-releasinghormone were blunted and the CFS patients excreted, on average,about 30% less cortisol in 24-hour urine collections than healthy,matched controls

A) In spite of
B) Because
C) Since
D) While
E) Yet

2 –  ………… hydrocortisone treatment was associatedwith some improvement in symptoms of CFS, the degree of adrenalsuppression precludes its practical use for CFS.

A) Despite
B) When
C) Although
D) As long as
E) As soon as

3 – ………………administration of the study drug and at the endof treatment, tests were done to evaluate function of the HPAaxis, including morning serum cortisol levels, and measurementof serum cortisol levels 1 hour after injection of cosyntropin.

A) Before
B) Although
C) Because
D) As though
E) Unless

4 –  An individual was considered improved if he or shecompleted at least 10 weeks of treatment, did not discontinuetreatment …………..worsening symptoms or adverse reactions,and had a mean Wellness score during treatment that was higherthan the mean score for a 1-week pretreatment period.

A) despite
B) in case of
C) because of
D) therefore
E) unlike

5 –  Pretreatment Wellnessscores were not available for 5 hydrocortisone recipients………….improvement could not be assessed for those patients.

A) otherwise
B) since
C) besides
D) so that
E) much as


Yds Reading ( Okuma )6 –  …………… the rate of improvementin hydrocortisone recipients were 83%. Randomization was donein blocks of 10 subjects.

A) while
B) Since
C) Because
D) If
E) So

7 –  The incidence of chronic HEV infection in immunocompromised patients is difficult to estimate…………….a lack of systematic HEV screening in this population.

A) because of
B) in spite of
C) with regard to
D) behalf of
E) rather than

8 –  The patient did not have any signs of acute rejection and was free of insulin …………..discharged, with a serum creatinine level of 90 µmol/L (1 mg/dL).

A) even though
B) when
C) whereas
D) once
E) since

9  -…………… ribavirin dose is based on weight (800 to 1400 mg/d) and is used in combination with interferon, the reported rate of anemia (hemoglobin level <100 g/L) is 19.3%.

A) In case
B) As if
C) Until
D) Since
E) When

10 –Anemia induced by ribavirin is usually mild and may be reversed ……………dosing is decreased  In the management

A) as soon as
B) once
C) because
D) when
E) while

11 – Ribavirin should not be used in pregnant patients with HEV infection …………… the preliminary nature of these 2 case reports (25).

A) as though
B) even when
C) because of
D) so that
E) in case

12 – ……………….its first description, Alzheimer disease has gone from a rarely reported disorder to one of the most common disabling diseases among older adults

A) In case
B) Since
C) just as
D) Qwing to
E) For

13 -……………….. the hopeful insights provided by this concept, these issues complicate attempts to design robust studies to determine factors that might prevent cognitive decline.

A) Despite
B) Owing to
C) while
D) Moreover
E) Provided

14 -…………………findings on the association of cognitive decline with living alone or being without a partner are inconsistent, a robust association exists between the loss of a spouse and cognitive decline

A) On the contrary
B)  Unless
C) So that
D) Whereas
E) Even if

Yds Reading ( Okuma )15 – …………….numerous interventions have been suggested to delay Alzheimer disease, the evidence is inadequate to conclude that any are effective.

A) Despite
B) Nevertheless
C) Although
D) Just as
E) Since

ANSWERS OF THE QUESTIONS ( Soruların doğru yanıtları )

1) D
2) C
3) A
4) C
5) D
6) D
7) A
8) B
9) E
10)D
11)C
12)B
13)A
14)D
15)C