Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar ( Alıştırmalar)

YDS DERSİ PROGRAMI

1 – Yds Hazırlık Özel Ders ( Birebir  Yds Hazırlık Özel Ders )
2 – Yds Hazırlık Özel Ders ( 4 Kişilik Gruplarla Yds Hazırlık Özel Ders )

Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar1 ) ……….. decimating the ROK II Corps at the Battle of Onjong, the first confrontation between Chinese and U.S. military occurred on 1 November 1950.

A) Although
B) Since
C) After
D) Yet
E) So long as

2 ) In more traditional terminology, it is aninflected language, ………….. the typologists are apt to say “inflecting”.

A) because
B) Since
C) although
D) When
E) whether

3 ) Cardus spent the Second World War years in Australia, …………. he wrote for The Sydney Morning Herald and gave regular radio talks.

A) that
B) by which
C) which
D) when
E) where

4 ) Cardus’s work was publicly recognised by his appointment as a Companion of the Order of the British Empire and the award of a knighthood, ………… the music and cricket worlds acknowledged him with numerous honours.

A) so
B) because of
C) owing to
D) as
E) while

5 ) …………. the late 20th century the administration of the United Kingdom has moved towards devolved governance in Scotland, Wales and Northern Ireland.

A) Even if
B) As far as
C) Since
D) Just as
E) Whereas

6 ) ………….. Catherine is credited with the introduction of tea drinking to Britain, Samuel Pepys makes reference to drinking tea for the first time in his diary entry for 25 September 1660.

A) Before
B) By the time
C) Whatever
D) Because
E) Although

7 ) As his music progressed and popularity grew, his singing  also became very important. Armstrong was not the first to record scat singing, ……….. he was masterful at it and helped popularize it.

A)  but
B) so
C) behalf of
D) as
E) since

8 ) They also achieved success with the Icewind Dale andBaldur’s Gate series of role-playing video games, ………… they only published the Baldur’s Gate series. In 1999.

A) that
B) so
C) why
D) though
E) what

9 ) …………… devolution, in which other countries of the United Kingdom—Scotland, Wales and Northern Ireland—each have their own devolved parliament or assemblies for local issues, there has been debate about how to counterbalance this in England.

A) Although
B) As if
C) In case
D) When
E) Since

10 ) She was a member of the House of Braganza, the most senior noble house in Portugal which became Portugal’s royal house …………. Catherine’s father John II, Duke of Braganza was acclaimed King John IV of Portugal.

A) even though
B)  after
C) as if
D) in case
E) because

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) C
2) C
3) E
4) E
5) C
6) E
7) A
8) D
9) E
10) B

Yds Özel , Yds Grammer Ve Çalışmalar