Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar ( Alıştırmalar)

YDS HAZIRLIK EĞİTİMİ

1 – Yds Hazırlık Özel Ders ( Birebir  Yds Hazırlık Özel Ders )
2 – 
Yds Hazırlık Özel Ders ( 4 Kişilik Gruplarla Yds Hazırlık Özel Ders )

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar1 ) ……………… black pepper and Sichuan pepper cause similar burning sensations, they are caused by different substances—piperine and hydroxy-alpha sanshool, respectively.

A) As soon as
B) Once
C) As long as
D) Although
E) Since

2 ) ………….. World War II, fruit preserve recipes did not include pectin, and many artisan jams today are made without pectin.

A) Because
B) Before
C) Although
D) Just as
E) Since

3 ) ……………. confit, the past participle of the French verb confire, “to preserve”, is most often applied to preservation of meats,it is also used for fruits or vegetables seasoned and cooked with honey or sugar till jam-like.

A) What
B) When
C) Whether
D) In case
E) While

4 ) …………… this shorter cooking period, not as much pectin will be released from the fruit, and as such, conserves will sometimes be slightly softer set than some jams.

A) In spite of
B) Because of
C) In case of
D) Instead of
E) In accordance with

5 ) …………. of version 6.9 Google Maps offers offline access to downloaded maps of certain countries, a feature only offered in Labs of previous versions.

A) Even though
B) As though
C) Even if
D) As
E) Unless

6 ) For example, some people consider mushrooms to be vegetables…………….. they are not biologically plants,while others consider them a separate food category.

A) whether
B)  even though
C) even if
D) unless
E) once

7 ) ……….. three unsuccessful assaults, the stronghold fell, but not before Alexander had received a serious shoulder wound.

A) As if
B) After
C) Just as
D) As long as
E) In case

8 ) Calendars are also used to help people manage their personal schedules, time and activities, particularly…………….. individuals have numerous work, school, and family commitments.

A) since
B) as
C) so
D) when
E) because

9 ) The major cult centre of Ra was Heliopolis ……….. he was identified with the local sun-god Atum.

A) where
B) by which
C) whether
D) as well
E) how

10 ) In addition, ………. Egyptian is also recorded over a full two millennia, the Archaic and Late stages being separated by the amount of time that separates Old Latin from modern Italian, it must be assumed that significant phonetic changes would have occurred over that time.

A) although
B) by the time
C) even if
D) once
E) because

CORRECT ANSWERS (DOĞRU YANITLAR)

1) D
2) B
3) E
4) B
5) D
6) B
7) B
8) D
9) A
10) E

Yds Özel , Yds Hazırlık Ve Çalışmalar